Informacijska točka EUROPE DIRECT Pomurje vabi na Evropski piknik z razpravo o letošnjih naravnih nesrečah, povzročeni škodi ter ukrepih, ki so bili sprejeti oz. bi morali biti sprejeti v prihodnje. Dogodek bo potekal v torek, 19. 12. 2023, v poročni dvorani Gradu Beltinci s pričetkom ob 12.30.

 

Osrednji govorci bodo dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje in predsednik Skupnosti občin Slovenije, Marko Virag, župan Občine Beltinci, Borut Horvat, župan Občine Turnišče, in Simon Balažic, diplomirani inženir gradbeništva.

 

Na razpravi bomo govorili o letošnjem dogajanju in oceni obsega škode v različnih občinah, znanstvenih vidikih, ki pojasnjujejo vzroke za pogostejše ekstremne vremenske dogodke, ukrepih, ki so jih lokalne oblasti že izvedle za obvladovanje posledic in učinkovitosti dosedanjih intervencij ter predlogih za nadaljnje izboljšave. V sklopu dogodka bomo govorili tudi o razpoložljivih finančnih sredstvih za obnovo prizadetih območij in predstavili načrte za učinkovito porabo sredstev ter zagotavljanje finančne trajnosti občin.

 

V razpravi boste lahko aktivno sodelovali tudi vsi udeleženci, saj boste imeli možnost, da postavite vprašanja in podate svoja mnenja.

 

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava na elektronski naslov grega.donsa@mikk.si.

 

Vljudno vabljeni!

O dogodku

  • Pričetek

    19. 12. 2023, 12.30

  • Vrsta projekta

    Razprava

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian