PEJMO VUOLT! - POGOVOR O POMEMBNOSTI EVROPSKIH VOLITEV

V letu 2024 se bomo ponovno podali na volitve, tokrat na evropske. Takšna oblika sodelovanja celotnega naroda je ena izmed najmočnejših oblik demokracije. Pa vendar se je poslužuje čedalje manj polnoletnih oseb. Pomembno je oddati svoj glas. Zakaj in kako to vpliva pri evropskih volitvah, si bomo pogledali skozi omenjeno okroglo mizo oz. pogovor. Tako bomo podprli evropsko ambicijo Nova spodbuda za evropsko demokracijo, obenem pa prikazali mladim, zakaj je pomembno, da se udeležijo volitev; ne samo evropskih, tudi drugih.

 

V okrogli mizi oz. pogovoru bodo sodelovali dijaki Gimnazije Litija ter Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Radi bi vsekakor dodali še kakšno dodatno mlado noto, zato Vas vabimo, da se nam pridružite pri raziskovanju tematike v živo preko naše Facebook strani EUROPE DIRECT Zasavje.

 

Pogovor bo potekal v torek, 9. maja 2023, ko bomo obenem obeleževali tudi Dan Evrope. Pridružite se nam ob 13. uri. Povezavo boste našli na naši Facebook strani EUROPE DIRECT Zasavje.

 

Vljudno vabljeni!

O dogodku

 • Pričetek

  9. 5. 2023, 13.00

 • Zaključek

  9. 5. 2023, 13.45

 • Vrsta projekta

  Pogovor

Organizator

 • Europe Direct

  Zasavje

Dostopnost
sl_SISlovenian