Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Televizija AS vabita na okroglo mizo, na kateri bomo govorili o Evropski uniji, njeni geopolitični vlogi v svetu ter o prihodnosti EU.
 
Dogodek bo potekal v petek, 16. 2. 2024, ob 15.00 v poročni dvorani Gradu Beltinci (Ravenska cesta 8, 9231 Beltinci).
 
Osrednji gostje razprave bodo g. Franc Bogovič, poslanec v Evropskem parlamentu, g. Klemen Grošelj, poslanec v Evropskem parlamentu, dr. Bogomir Kovač, redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, in g. Uroš Lipušček, slovenski televizijski novinar in politični publicist.
 
Na razpravi bomo govorili o vlogi Evropske unije v današnjem globalnem kontekstu, analizirali bomo, kako se EU sooča s trenutnimi izzivi in krizami ter kakšne strategije in politike sprejema za njihovo reševanje. Poleg tega se bomo osredotočili na perspektive za prihodnost EU, vključno z nadaljnjim razvojem institucij, ekonomskimi in socialnimi izzivi ter vplivom EU na svetovno politiko in gospodarstvo. Med drugimi temami bomo obravnavali tudi vprašanja povezana z okoljsko trajnostjo, migracijami, varnostjo, digitalizacijo in vlogo EU v globalnih konfliktih. Skozi razpravo bomo poskušali osvetliti različne vidike in perspektive ter spodbuditi konstruktivni dialog med udeleženci.
 
Zaradi omejenega števila mest, vas vljudno naprošamo, da svojo udeležbo na dogodku sporočite na grega.donsa@mikk.si, in sicer do četrtka, 15. 2. 2024.

O dogodku

  • Pričetek

    16. 2. 2024, 15.00

  • Vrsta projekta

    Moderirana razprava

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Add Your Heading Text Here

Dostopnost
sl_SISlovenian