Informacijska točka EUROPE DIRECT Pomurje, Občina Puconci in Pomurska turistična zveza vabijo na predstavitev evropskega projekta COASTOUR, ki bo v ponedeljek, 11. decembra 2023, ob 14. uri v Spominskem domu Števana Küzmiča v Puconcih (Puconci 164, 9201 Puconci).

 

Projekt COASTOUR naslavlja trajnostno in prožno preobrazbo podeželskega in obalnega turizma. Predavanje bo izvedel Leon Žunec, Vodja pisarne Center za razvoj in prenos znanja z Univerze na Primorskem.

 

Cilji projekta so usmerjeni k spodbujanju slovenskih turističnih mikro, malih in srednjih podjetij (MSP) za pridobitev evropskih certifikatov/shem trajnostnega poslovanja v turizmu, vpeljavo inovacij za trajnostno poslovanje turističnih podjetij ter spremljanje učinkovitosti trajnostnega poslovanja turističnih podjetij s pomočjo odprto-dostopnega orodja, s katerim bodo lahko podjetniki izvajali samoocenjevanje ter spremljali njihovo trajnostno delovanje.

 

S tem namenom bodo v treh letih v okviru projekta COASTOUR izvedli 2 odprta razpisa za prijavo turističnih MSP-jev, v sklopu katerih nameravajo podpreti 16 slovenskih MSP-jev, ki ustrezajo izbranim NACE klasifikacijam in jim podeliti »trajnostne vavčerje« v višini 9.000 EUR za sofinanciranje zgoraj opredeljenih aktivnosti.

 

Vse podrobnosti o projektu ter poziv k sodelovanju najdete TUKAJ.

 

Za udeležbo na dogodku je potrebna predhodna prijava na grega.donsa@mikk.si.

O dogodku

  • Pričetek

    11. 12. 2023, 14.00

  • Vrsta projekta

    Predstavitev projekta

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian