Dogodek - Tedni vseživljenjskega učenja v Novem mestu

TEDNI VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA IN EVROPSKO LETO SPRETNOSTI V NOVEM MESTU!

Evropsko leto spretnosti je posvečeno vseživljenjskemu učenju, zato smo se tudi v Novem mestu odločili, da bomo v sklopu te iniciative pripravili delavnico digitalnih spretnosti za starejše občane.

 

Do leta 2023 želi Evropska Unija doseči cilj, da bo 80 % državljanov imelo vsaj osnovne digitalne spretnosti. Glede na demografske spremembe povezane s staranjem prebivalstva je pomembno, da na tem področju izobražujemo tudi starejše, ki se na dnevni bazi srečujejo z izzivi tehnologije. Pomembno je, da jim pri tem pomagamo, saj le na takšen način lahko ostanejo vpeti v evropsko moderno družbo, ki sledi prednosti nalogi Evropa, pripravljena na digitalno dobo.

 

TVU se prične 15. maja in zaključi 18. junija. EUROPE DIRECT Novo mesto bo v četrtek 18. 5. 2023, pripravilo delavnico digitalnih spretnosti v prostorih Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto.

 

Na tej delavnici se nam bo pridružilo 15 starejših posameznikov, kjer jih bomo naučili uporabe pametnega telefona, različnih aplikacij, hkrati pa jim svetovali tudi glede varnosti na spletu. Na koncu praktične delavnice bodo poslušali kratko predavanje “ABC – varnosti na spletu”, ki ga pripravljamo v sodelovanju z nacionalnim odzivnim centrom za kibernetsko varnost  SI-CERT. Delavnica bo potekala tri šolske ure, vodijo jo strokovni predavatelji socialnega podjetja Simbiozo Genesis.

 

Dogodek delno financira Evropska unija. 

O dogodku

 • Pričetek

  18. 5. 2023, 9.00

 • Zaključek

  18. 5. 2023, 11.30

 • Vrsta projekta

  Delavnica

Organizator

 • Europe Direct

  NOVO MESTO

Dostopnost
sl_SISlovenian