SEJEM SPRETNOSTI

Evropska komisija je sprejela predlog o razglasitvi leta 2023 za evropsko leto spretnosti, da bi vseživljenjskemu učenju dala nov zagon. V tej luči bo EUROPE DIRECT Savinjska sodelovala na TVU 2023 v sklopu dogodka SEJEM SPRETNOSTI, s katerim želimo predstaviti obrtniške poklice oz. poklice, za opravljanje katerih je treba pridobiti specifična znanja in spretnosti.

 

Zato bomo na SEJMU SPRETNOSTI poskrbeli za različne delavnice, na katerih bodo lahko obiskovalci odkrili nove spretnosti ali pa krepili že obstoječe.

 

OBLIKOVANJE PRIČESK – Povezali smo se s Srednjo šolo za storitvene dejavnosti in logistiko – program frizer; dekleti iz zaključnih letnikov srednje šole za frizerstvo bosta obiskovalce vključili in poučili o različnem oblikovanju pričesk.

 

DELOVANJE STROJA ZA VEZENJE IN STROJA CRICUT – Na dogodku se bo predstavil tudi Inkubator Savinjske regije, ki bo obiskovalcem predstavil delovanje zgoraj omenjenih aparatov in načine, kako ju uporabljati.

 

PRAKTIČNA DELAVNICA AVTOHTONIH ROČNIH DEL – Pridružilo se nam je tudi Hrvatsko društvo Ljubljana, ki bo obiskovalce vključilo v praktično izdelavo avtohtonih ročnih del, ki jih bodo lahko udeleženci delavnice vzeli domov.

 

KVIZ O EVROPSKI UNIJI IN KOLO SREČE – EUROPE DIRECT Savinjska bo v sklopu interaktivne delavnice o EU, predstavila njeno delovanje in poslanstvo.

KDAJ: 7. junij 2023 – med 10.00 in 13.00

 

KJE: Javni zavod Regijsko študijsko središče v Celju.

 

*Dogodek delno financira EU.

O dogodku

 • Pričetek

  7. 6. 2023, 10.00

 • Zaključek

  7. 6. 2023, 13.00

 • Vrsta projekta

  Sejem

Organizator

 • Europe Direct

  Savinjska

Dostopnost
sl_SISlovenian