FILMSKI TEDEN EVROPE V NOVEM MESTU

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje v okviru Razvojnega centra Novo
mesto, tudi letos pripravlja zdaj že tradicionalen ter med obiskovalci vse bolj priljubljen in prepoznaven Filmski teden Evrope. Med 11. in 13. julijem vas vabimo na brezplačen ogled evropske filmske produkcije na idilični lokaciji novomeškega gradu Grm, kjer bodo na ogled  trije celovečerni filmi.

 

Četrtek, 11. 7. 2024, ob 21.00 / DOBRI ŠEF/El buen patrón

Petek, 12. 7. 2024, ob 21.00 / GEPACK

Sobota, 13. 7. 2024, ob 21.00 / PRAVI MOŠKI/Ich bin dein Mensch

 

V četrtek, 11. julija, bo na sporedu film Dobri šef (El buen patrón). Zgodba izpostavlja šefa, ki pred pomembnim inšpekcijskim pregledom skuša ohraniti popolno ravnovesje v svoji tovarni. Ko odpuščeni delavec Jose začne maščevalni pohod, da bi uničil njegove načrte za prestižno nagrado, se napetost nevarno stopnjuje. Dan pozneje bo na vrsti slovenski film Gepack, ki pripoveduje zgodbo o vznemirljivi pustolovščini, ko se štirim prijateljem običajna pot na morje obrne na glavo, saj ugotovijo, da jih spremlja slepi potnik. Zadnji filmski večer pod zvezdami, v soboto, 13. julija, pa obiskovalce čaka še Pravi moški (Ich bin dein Mensch). Film govori o Almi, znanstvenici, ki se, da bi pridobila denar za raziskave,  odloči tri tedne živeti s humanoidnim robotom Tomom, ki je zasnovan tako, da bi postal njen popoln življenjski partner.

 

Svoj sedež za ogled filmov obiskovalci rezervirajo prek spletnega obrazca https://forms.office.com/e/Cq9Erkxxa5 ali na europe.direct@rc-nm.si.

 

Vsi filmi bodo prevajani ob 21. uri, v primeru slabega vremena pa vas o podrobnostih obvestimo na prijavni mail .

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Po vsej Sloveniji bodo na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi tudi filmi, ki so bili v preteklosti finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Se vidimo pod zvezdami!

Organizator

 • Europe Direct

  Novo mesto

O dogodku

 • DOBRI ŠEF/El buen patrón

  11. 7. 2024, 21:00

 • GEPACK

  12. 7. 2024, 21:00

 • PRAVI MOŠKI/Ich bin dein Mensch

  13. 7. 2024, 21:00

Dogodek delno financira Evropska unija in ga podpira tudi Mestna občina Novo mesto

Dostopnost
sl_SISlovenian