FILMSKI TEDEN EVROPE 2023

Filmski teden Evrope je ponovno z nami!
 
Ponosni in veseli smo, da lahko tudi to leto omogočimo brezplačno predvajanje evropskih filmov. Za vse ljubitelje evropske filmske produkcije oz. ljubitelje filma na sploh je naša točka EUROPE DIRECT Novo mesto pripravila čudovit izbor različnih žanrov, ki nam bodo polepšali poletne večere.
Pridružite se nam od 6. do 8. julija 2023 na gradu Grm.🏰
 
Spored filmov:
 
𝐂̌𝐄𝐓𝐑𝐓𝐄𝐊, 𝟔. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑, ob 21.00
MILOSTI POLNI / LLENOS DE GRACIA
Nagrade: Giffoni 2022 (najboljši film), Malaga IFF 2022
 
𝐏𝐄𝐓𝐄𝐊, 𝟕. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑, ob 21.00
NAŽGANI / DRUK
Nagrade: Cannes (uradni izbor); Toronto (svetovna premiera); San Sebastián (skupinska nagrada za najboljšega igralca); nagrade Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo, scenarij in igralca; oskar za najboljši mednarodni film
 
𝐒𝐎𝐁𝐎𝐓𝐀, 𝟖. 𝟕. 𝟐𝟎𝟐𝟑, ob 21.00
TORI IN LOKITA / TORI ET LOKITA
Nagrade: Cannes 2022 (nagrada ob 75. obletnici festivala), Magritte 2023 (najboljši režiser)
 
Se vidimo pod zvezdami! ✨
 
VSI FILMI IMAJO SLOVENSKE PODNAPISE.
 
𝗕𝗿𝗲𝘇𝗽𝗹𝗮𝗰̌𝗻𝗲 𝘃𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗿𝗲𝘇𝗲𝗿𝘃𝗶𝗿𝗮𝗷𝘁𝗲 preko spletnega obrazca – https://forms.office.com/e/4Lcn7KKPRv. V primeru težav nam pišite na: europe.direct@rc-nm.si.
 
𝗩 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗲𝗿𝘂 𝗱𝗲𝘇̌𝗷𝗮 𝗯𝗼 𝗱𝗼𝗴𝗼𝗱𝗲𝗸 𝗽𝗿𝗲𝘀𝘁𝗮𝘃𝗹𝗷𝗲𝗻 𝘃 𝗔𝗻𝘁𝗼𝗻 𝗣𝗼𝗱𝗯𝗲𝘃𝘀̌𝗲𝗸 𝗧𝗲𝗮𝘁𝗲𝗿!
 
Projekcije se odvijajo po vsej Sloveniji skozi vso poletje. Organiziramo jih regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.
Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.
 
Dogodek delno financira Evropska unija. Podpira ga tudi Mestna občina Novo mesto.

O dogodku

 • Pričetek

  6. 7. 2023, 21.00

 • Zaključek

  8. 7. 2023, 23.00

 • Vrsta projekta

  Kino pod zvezdamii

Organizator

 • Europe Direct

  Novo mesto

Dostopnost
sl_SISlovenian