FILMSKI TEDEN EVROPE 2023

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Turistično informacijski center Moravske Toplice vabita na projekcijo filma Trikotnik žalosti v okviru Filmskih tednov Evrope 2023. Dogodek bo potekal na zelenici v središču Moravskih Toplic v petek, 14. julija 2023, s pričetkom ob 21. uri.

 

VSTOP JE PROST!

 

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij!

 

VSI FILMI, KI JIH PREDVAJAMO V SKLOPU FILMSKIH TEDNOV EVROPE, IMAJO SLOVENSKE PODNAPISE.

 

Projekcije se odvijajo po vsej Sloveniji skozi vso poletje. Organiziramo jih regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

 

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

O dogodku

  • Pričetek

    14. 7. 2023, 21.00

  • Vrsta projekta

    Projekcija filma Trikotnik žalosti

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian