FILMSKI TEDEN EVROPE 2023

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Turistično informacijski center Moravske Toplice vabita na projekcijo filma Milosti polni v okviru Filmskih tednov Evrope 2023. Dogodek bo potekal na zelenici v središču Moravskih Toplic v petek, 28. julija 2023, s pričetkom ob 21. uri.

 

VSTOP JE PROST!

 

Zgodba:

Čas počitnic je, toda skupina dečkov iz internata El Parral mora vse dolgo poletje ostati med samostanskimi zidovi, saj nimajo družin in domov, kamor bi se lahko vrnili. Da jim ni dolgčas, si izmišljajo kup predrznih potegavščin, s katerimi jezijo okoliške krajane. Mati prednica jih ima vrh glave, zato skrb zanje naloži novi sestri Marini. Toda Marina ni prav običajna nuna. Da bi ukrotila fante, ustanovi nogometno ekipo in postane njihova trenerka, varuhinja in voznica. Skupaj uredijo igrišče, polno lukenj, in vegast gol. Povežejo se v družino, ki je nikdar niso imeli. A pred njimi je nova nevarnost: deški internat El Parral naj bi kmalu zaprli. Lahko moštveni duh srčne ekipe premaga vse?
 

VSI FILMI, KI JIH PREDVAJAMO V SKLOPU FILMSKIH TEDNOV EVROPE, IMAJO SLOVENSKE PODNAPISE.

 

Projekcije se odvijajo po vsej Sloveniji skozi vso poletje. Organiziramo jih regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

 

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

O dogodku

  • Pričetek

    28. 7. 2023, 21.00

  • Vrsta projekta

    Projekcija filma Milosti polni

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian