FILMSKI TEDEN EVROPE 2023

Filmski teden Evrope je ponovno z nami!

 

Informacijska točka Europe Direct Pomurje vabi na projekcijo filma Sveti pajek v okviru Filmskih tednov Evrope 2023. Dogodek bo potekal v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota v petek, 7. julija 2023, s pričetkom ob 21. uri.

 

VSTOP JE PROST!

 

Film, navdihnjen z resnično zgodbo o zloglasnem iranskem serijskem morilcu, ki je v imenu vere ubil šestnajst prostitutk, je drzna obsodba globoko zakoreninjene kulture mizoginije. »Perzijski noir« iransko-švedskega režiserja Alija Abbasija (Meja) je glavni igralki prinesel nagrado za najboljšo žensko vlogo na festivalu v Cannesu.

  

VSI FILMI, KI JIH PREDVAJAMO V SKLOPU FILMSKIH TEDNOV EVROPE, IMAJO SLOVENSKE PODNAPISE.

 

Projekcije se odvijajo po vsej Sloveniji skozi vso poletje. Organiziramo jih regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

 

O dogodku

  • Pričetek

    7. 7. 2023, 21.00

  • Vrsta projekta

    Projekcija filma

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian