FILMSKI TEDEN EVROPE 2023

Informacijska točka Europe Direct Pomurje vabi na projekcijo filma Kapitanka Nova v okviru Filmskih tednov Evrope 2023. Dogodek bo potekal v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota v petek, 3. novembra 2023, s pričetkom ob 21.30.

 

VSTOP JE PROST!

 

Zgodba:

Leta 2050 je Zemlja opustošen planet, kjer življenje ni več mogoče. Kapitanka Nova odpotuje v preteklost, da bi preprečila ekološko katastrofo. Tudi za izkušeno pilotko je pot skozi črvino negotova in nevarna. Nova ne uspe zadržati ladje v predpisanih koordinatah in ob pomoči zgovornega letečega robota ADD zasilno pristane sredi nočnega gozda, skoraj sto kilometrov stran od cilja. A mogočne silnice črvine imajo nepredvidene stranske učinke. V letu 2025 Nova pristane kot dvanajstletno dekle – potovanje skozi čas jo je pomladilo za kar 25 let! Na razbitine ladje prvi naleti najstnik Nas. Po začetni nezaupljivosti Nova ugotovi, da je Nas edini, ki ji lahko pomaga – dvanajstletnice z neverjetnim sporočilom iz prihodnosti namreč nihče ne jemlje resno. Njen pristanek pa ni ostal neopažen: detektivka Claire je nenavadni trojici, ki ima za misijo rešiti svet, kmalu za petami.

 

VSI FILMI, KI JIH PREDVAJAMO V SKLOPU FILMSKIH TEDNOV EVROPE, IMAJO SLOVENSKE PODNAPISE.

 

Projekcije se odvijajo po vsej Sloveniji skozi vso poletje. Organiziramo jih regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

 

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

O dogodku

  • Pričetek

    3. 11. 2023, 21.30

  • Vrsta projekta

    Projekcija filma Kapitanka Nova

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian