FILMSKI TEDEN EVROPE 2023

Informacijska točka Europe Direct Pomurje vabi na projekcijo filma Bratje v vojni v okviru Filmskih tednov Evrope 2023. Dogodek bo potekal v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota v sredo, 13. decembra 2023, s pričetkom ob 18.00.

 

VSTOP JE PROST!

 

O filmu:
Televizija AS je skupaj z veteranskimi organizacijami ob obeležitvi obletnice osamosvojitvene vojne za Slovenijo ustvarila celovečerni dokumentarno-igrani film Bratje v vojni, z namenom, da spomni/opomni na prelomne dogodke, ki so se zgodili pri nas pred 30 leti.
Film je nastal pod taktirko scenarista in režiserja Jana Bilodjeriča, v njem pa boste med glavnimi akterji lahko prepoznali tudi domače obraze.
 
Dolžina filma je 72 minut.
 
 
O Filmskih tednih Evrope:

Projekcije se odvijajo po vsej Sloveniji skozi vso poletje. Organiziramo jih regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

 

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Na voljo bodo številne brezplačne projekcije, vsi predvajani filmi pa so prejemniki sredstev EU za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Med njimi bodo tudi filmi, ki so v preteklosti bili finalisti za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

O dogodku

  • Pričetek

    13. 11. 2023, 18.00

  • Vrsta projekta

    Projekcija filma Bratje v vojni

Organizator

  • Europe Direct Pomurje

Dostopnost
sl_SISlovenian