Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, že peto leto zapored organizira KOLESARSKO SOBOTO za vse ljubitelje kolesarjenja! 

Dogodek bo potekal v soboto, 16. septembra 2023, z registracijo kolesarjev ob 8.30 v atriju Celjskega mladinskega centra, s kolesarjenjem pa bomo pričeli ob 9.00. uri.

Trasa bo potekala: Celje – Bukovžlak –Goričica – Dramlje – Žička kartuzija – Frankolovo – Vojnik – Lopata – nazaj do Celjskega mladinskega centra.

Do slike trase lahko dostopate tukaj: https://www.mc-celje.si/…/evropski_teden_mobilnosti…/

Navdih za tradicionalni kolesarski dogodek je celjski javni sistem izposoje koles, ki se je v Mestni občini Celje vzpostavil leta 2018. V prejšnjih letih smo kolesarsko turo organizirali tako, da smo začrtali tri različne trase glede na stopnjo težavnosti in kolesarje pozvali, da se lahko kolesarjenja udeležijo s svojim kolesom ali pa izposojenim KolesCE-m. 

Tokrat želimo kolesarsko prireditev nekoliko prevetriti, zato smo se odločili, da obdržimo zgolj eno traso, ki se je skozi leta izkazala za najbolj priljubljeno in obiskano, to je najzahtevnejša trasa.

*V primeru dežja bo dogodek prestavljen.
**Udeležba na dogodku je brezplačna.

Dogodek delno financira EU.

Dostopnost
sl_SISlovenian